DAG Links - DAG

Gode forbindelser!

DAG er en god forbindelse! Og nedenfor kan du se en oversigt over andre gode links - fra autogenbrugernes søgeportaler til yderligere information om DAG.

Guidelines til brugte dele
Guide til anvendelse af brugte dele i skadesreparation.

Autogenbrugernes portaler

NEM DELE
Find dele: Klik her!

AD DATA
Find dele: Klik her!

Organisationer

Dansk Autogenbrug er tilsluttet blandt andre SMVdanmark, organisationen for små og mellemstore virksomheder, og autogenbrugernes internationale organisation, EGARA.

SMVdanmark
Det nye Håndværksråd. Organisation for 18.000 små og mellemstore virksomheder i Danmark. Besøg SMVdanmark her!

EGARA
EGARA er Dansk Autogenbrugs forlængede arm internationalt. Organisationen har DAG's søsterorganisationer rundt om i Europa som medlemmer og har en tæt kontakt til EU-Kommissionen. Dialogen med Kommissionen handler om alt lige fra EU-landenes gennemførelse af EU's skrotningsdirektiv til håndtering af bilbatterier. Besøg EGARA her!

Skrot din bil rigtigt!

Sådan skrotter du din bil: Den digitale skrotningsattest
Dansk Producent Ansvar håndterer administrationen bag den lovbestemte skrotpræmie, der skal motivere bilejerne til at indlevere deres udtjente biler til en miljørigtig skrotning. Læs mere hos Dansk Producent Ansvar eller gå direkte til www.borger.dk for at indlede en skrotning.

Lov & ret

Retsinformation
Retsinformation.dk giver adgang til en komplet fortegnelse over gældende lovgivning - med links til lovtekster.

Presse

AUTObranchen - fagblad for eftermarkedet
AUTObranchen er fagblad for det danske eftermarked i autobranchen og er medlemsblad for blandt andre Dansk Autogenbrug. Se de seneste udgaver her!

Au2news - autobranchens egen TV-kanal
Au2news er en uafhængig, digital nyhedskanal. Se nyheder fra og om branchen - klik her!

DAG – Sådan synes vi!

En for alle ...
Læs brochuren om Dansk Autogenbrug og lær os rigtigt at kende! Her fortæller vi om vore holdninger og værdier, om fornuften i at bruge originale, brugte reservedele og om fordelene ved som miljøgodkendt, certificeret autogenbruger at være medlem af DAG - klik her!

Tossede reparationsregler
I Danmark findes der grænser for, hvor meget man må reparere på en trafikskadet bil, førend den skal erklæres totalskadet. Navnlig for mindre bilers vedkommende skal der ikke meget til, førend reparationsgrænsen overskrides. Dermed sender vi selv nyere og miljøvenlige biler til skrot. Det er da i strid med al sund fornuft. Læs DAG's pjece herom!

Tossede reparationsregler - The Movie!
DAG har ladet et filmhold følge en fin, rød Suzuki, der kunne have kørt rundt mange år endnu, om ikke reparationsgrænsen havde dømt den til skrot. Se filmen om den røde Suzukis skæbne - klik her!

Og så er der lige § 7, stk. 3
I den danske registreringsafgiftslov står, at hvis en bil bliver skadet - eksempelvis ved et biluheld - skal forsikringsselskabets taksator tage udgangspunkt i nye reservedele, når udgiften til reparationen skal beregnes. Det virker ikke fremmende for den cirkulære økonomi, som flertallet af vore politikere ellers bekender sig til. Cirkulær økonomi handler om omsorgsfuld brug af vore naturressourcer, herunder naturligvis genbrug. Læs vores folder!

En smule teknologi: Airbag-testen
Hvad sker der, hvis en airbag ikke virker efter hensigten - eventuelt fordi udløsningstidspunktet er forkert? Videoen bekræfter betydningen af reparationskvalitet. Se den her!


Translate »