Generationsskifte i bestyrelsen

08-03-2022

Af


Frederik Spandet, Næstved Autoophug, afløste sin far i DAG’s bestyrelse under generalforsamlingen lørdag den 5. marts i Skive.

Søren Lundfold, tv., tog afsked med Peder Spandet i DAG's bestyrelse under årets generalforsamling i Skive. Længst tv. dagens dirigent, Thomas Rohden, SMVdanmark, og th. bestyrelsesmedlem Søren Damsgaard.

Efter mere end 20 år i DAG’s bestyrelse lod Peder Spandet sig under generalforsamlingen lørdag den 5. marts afløse af sin søn Frederik. Frederik Spandet (38) er udlært mekaniker, kom til Næstved Autoophug i 2005 og afsluttede generationsskiftet med sin far i 2018.

– Jeg ser nok sortskrotterne som en af branchens helt store udfordringer; sortskrotterne og så elbilerne, som vi ved for lidt om, siger Frederik Spandet.

Alt i alt deltog en tredjedel af medlemsvirksomhederne i årets generalforsamling, der blev afholdt på Hotel Strandtangen i et solbeskinnet Skive. Arrangementet blev indledt dagen før, da DAG’s næstformand, Lasse Haubo, havde inviteret indenfor til åbent hus i Salling Autogenbrugs gennemrenoverede lokaler på Herningvej.

I sin beretning kom formand Søren Lundfold blandt andet ind på forventningen om et voksende marked for genbrugsdele i lyset af den grønne omstilling og de heftige efterreguleringer af afgiften på genopbygning af biler uden afgift. Efterreguleringerne kommer i kølvandet på genberegningen af afgifterne, efter at Motorstyrelsen blev i stand til at håndtere de nye satser fra bilafgiftsforliget i 2020. For enkelte medlemmers vedkommende er efterreguleringerne samlet set løbet op i sekscifrede efteropkrævninger.

Men formanden benyttede også lejligheden til at se fremad:

– Tiden er inde til omstilling. Vi bliver nødt til at se i øjnene, at vi ikke i al fremtid kan køre videre, som vi plejer. Vi skal arbejde med vores forretningsgrundlag. Både som branche og som virksomheder. Det, tror jeg, bliver vores allerstørste udfordring i de kommende år for os som brancheforening, lød det fra Søren Lundfold.

Søren Lundfold, Tørring Autolager, blev genvalgt som formand, ligesom Kim Andersen, Sindal, blev genvalgt som bestyrelsesmedlem.

DAG's bestyrelse efter generalforsamlingen i 2022. Fv. Frederik Spandet, Søren Lundfold, Kim Andersen, Lasse Haubo og Søren Damsgaard.