DAG Lovstof til Certificering - DAG

Lovstof til Certificering

Hermed følger første officielle version af DAG’s opdaterede ”lovliste til miljøcertificering”.

Der er en lov-oversigt med de mest almindelige love og regler. Der gøres udtrykkeligt opmærksom på, at der kan være ”virksomhedsspecifikke” forhold, der gør, at der også kan
være andre miljøregler som er gældende, og den enkelte virksomhed må så selv sørge for,
at disse er ajourført.

Der er også nogle tjeklister som kan anvendes til evaluering af om reglerne er overholdt. Kravet i certificeringssammenhæng er, at man inden for den 3-års certificeringsperiode skal evaluere alle relevante regler.
DAG sørger før, at der udsendes tjeklister, således man kommer bekendtgørelserne igennem indenfor 3 år.
Affaldsregulativer og miljøgodkendelse er også nævnt på lov-oversigten, men der er ikke
Udarbejdet tjeklister, da reglerne er forskellige fra kommune til kommune. Vi anbefaler, at man selv laver sin tjekliste.

Lovlisten udsendes efter behov, men vi tilstræber ikke at udsende for tit, men ved væsentlige lovændringer vil vi naturligvis udsende en opdateret liste. For at undgå ”kaos i tjeklisterne” ajourføres disse kun en gang årligt.

Materialet er udsendt i pdf-format. Det er en ulempe for dem som har miljøsystemet digitalt, men så må man supplere med en ”lille lovmappe”. Ved den forsøgsudsendelse der foregik sidste år oplevede vi, at flere virksomheder uden for DAG havde fået materialet. Hvilket ikke er hensigten derfor er det præget med DAG’s logo i pdf.

Hvis man ønsker reglerne i fulgt omfang kan disse oftest hentes på adressen www.retsinfo.dk søg på reglens nummer.

Download tjekliste her. klik

Opdateret liste på love og regler. Klik (Ajourføring den 04. apr. 2016)
  

Opdatering ved lovliste til DAG, Sep 2015.

Der er ingen nye love/regler på lovlisten, men iht til EU-regler skal faremærkningen (=de orange faresymboler) på kemiske stoffer/emballager (spraydåser og andet) ændres over en periode frem til 2017.
Ændringerne sker løbende og styres af "kemiproducenterne"/leverandørerne. Når emballager får nye faresymboler skal sikkerhedsdatabladene også ændres (det er leverandørernes ansvar), men det er medlemsvirksomhedernes eget ansvar at få fat i den nye datablade.

Kort sagt: man skal holde øje med om der er kommet nye faresymboler på det man køber og hvis der er skal man have fat i den nye datablade og arbejdspladsbrugsanvisninger skal opdateres med de nye faresymboler.

Klik her Faresymboler 2015.
  

Air-con kursus/KMO-ordning

Der er ingen ændringer mht Air-con kursus/KMO-ordning, men jeg vil kraftigt anbefale, at de virksomheder som endnu ikke har haft en medarbejder på air-con kursus får sendt en mand af sted og bliver godkendt i KMO-ordningen (læs evt herom på www.kmo.dk). Alternativ skal man sikre sig, at der foreligger en skriftlig aftale med et KMO-godkendt firma om tapning af air-con og har bilag for at tapning reelt er sket.
Der har været en del svindel omkring manglende tapning af air-con, og der er overvejelser om, at ændre reglerne, således at det kun er KMO-godkendte kølemontørfirmaer der må tappe air-con.

Snyd og svindel vedr manglende miljøbehandling eller mangelfuld miljøbehandling

Miljøstyrelsen har lavet en ekstra kontrol på om biler er korrekt miljøbehandlet. Kontrollen er lavet ved at stoppe lastbiler med skrot.
Der er ca kontrolleret 80 biler og der var fejl på de 78. De fejl der var, var:
a) nogle biler var slet ikke miljøbehandlede
b) flere biler havde ikke tappet bremsevæske fra bremserør og servoolie fra servotandstang
c) mange biler havde ikke får spræng eller fjernet airbags og selestrammere-

Hvis der fra certificeringsfirmaerne kommer væsentlige bemærkninger til dette her vil vi gerne høre herom.

Venlig hilsen

Børge Madsen
Direktør

  
Klik her Nye iso standarder.
  

Klik her Miljølov og regler April 2017.
  

Klik her Tjekliste til ISO9001/2015.
  

Klik her Tjekliste til ISO14001/2017.
  

  
Tilbage


Translate »